Monday, 21 April 2014

DAH MAI DAH.....

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh...

Ya Allah.. lamanya x tekan 'keyboard' nie... almaklumlaa.. dah lama tinggalkan alam belajaq..
mana ada nak buka laptop lagi,.. nih pon singgah sat kat cc kat kampung nih... sekarang kampung ceq dah jadi kampung tanpa wayar.. apa orng cakap 'kampung wayer less'..
haaa... majukan kampung ceq.. hihi... (cehh, kampung org len pon sama gak).. tapi x pa.. ceq tetap bangga ngan kampung ceq..
ha.. lupa plak nak tanya korang,.. sihat x... saya kat sini bertambah sihat.. hihi... mana x nya... dah abih blajaq.. kija pon x dapat lagi... so kija makan ja la...
hihi uh yang sihat ja... hihi... 
kadang2 uh teringat gak tyme blajaq... tapi nk wat camna.. masa yg lalu mna boleh ulang..(ingat ASTRO ka nak ulang ulang nih). except saya g smbung deg .. tapi rezky x my lagi... tunggu jew la...
haihhh... masa sekarang nih ngah cemburu kat saya.. hihi.. saya jew taw... yew la... x kan saya nk tido kat cc plak kan...hihi... juz nak habaq ja kat hampa suma... yang saya dah kembali kew dunia blogger... hihi...
hope masih ada la yang sudi nk baca...
x pa la.. jumpa di tingkap seterusnya yew nanti...
seperti besa.. jaga diri suma.. mana yang habih belajaq uh.. jgn lupa buat bayaran PTPTN balik..
(tujuan utama my cc nih.. nk print borang penagguhan bayaran... hihi)
k.. daa... 
wasalam

Tuesday, 28 May 2013

ALHAMDULILLAH

alhamdulillah... lahirnya result arinih maka berakhirlah perjalananku sebagai penuntut 
POLITEKNIK SULTAN ABDUL HALIM MU'ADZAM SHAH
aka POLIMAS
syukur.. dengan berkat doa mak ayah.. kawan2.. n pensyarah2
dapat jua melangkah dengan aty n jiwa yang tenang.. 
LULUS!!!!
tq sangat2 buat semua yang banyak membantu.. mendorong .. n macam2 agy...
alhamdulillah kerna dapat 
"BANGKIT DARI KEGAGALAN"
YANG PASTI...
UNTUK SEMUA...
X SEMESTINYA KITA GAGAL SEKALI.. KITA AKAN GAGAL SELAMANYA...
AYUHHH BANGUN DARI KEGAGALAN YANG LEPAS....

Monday, 27 May 2013

Tiba Masa Kita Berpisah

syukur alhamdulillah, kita sama2 diberi waktu oleh Dia untuk terus menghirup udara milikNya..
lama kiranya jari2 tidak menekan ppn kunci..
sekarang zaman blajaq dah abih...
huuhhh
result bakal kluar x lama lagi...
debaran...
ketaq??
takot!!!
emmm x payah cakap la... macam2 rasa dok mai nih....
hihi... usaha dah..skunk tawakal jew... moga lulus la suma...
dah dekat sebulan duk umah...
adeq2 pown mula melangkah ke alam IPT.. 
~~ gudlark yew ~~
hati nih rindu sangat zaman blajaq.. walaupown bawu ja tinggai zaman uh... 
dah mula rindu.. ye la.. skunk nih x da dah...
kelas batai...
kelas malam...
jumpa pa...
test!!quiz!!tutorial!!assgnmnt!!!
n most important..
no killer paper anymore....
tapi.. org cakap 
"YANG PAHIT UH LA MADU BAGI SESEORANG"
emm.. rindu setiap detik begelar student 
Politeknik Sultan Abdul Halim Mu'adzam Shah
a.k.a POLIMAS..
ada masa ketemu lagi.. insyaAllah nnt tyme konvo...
2 all my fwenz.. jaga diri..jaga kelakuan.. n pas nih harap succes slalu...
rindu ampa mua.. walaupon x seiring dalam berkata...
tapi ampa mmpu wat kenangan yang terindah dalam edup aqu..
cayunk ampa mua...
2 our PA
Pn Harison Hussain
TQ atas jasa pn..n cyg pn sangat2.. moga terus jadi pendidik yg cemerlang..
tiba2 plak asa sebak... cdey tengoq pic bersama...
RINDU SETIAP KENANGAN BERSAMA 
"pertemu dan perpisahan..
adat manusia biasa..
hilang dimata tapi...
di hati jangan lupa...
berdoalah kita agar aman dan sentosa...
semoga kita berjumpa lagi di lain masa.."
SAYANG DET6D
ada yang x da... tp x lupa...
semua ada kecuali Din ...

Sunday, 27 January 2013

PERGI TAK KEMBALI

 
 
  بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ ﴿١﴾ الحَمدُ لِلَّهِ رَبِّ العٰلَمينَ ﴿٢﴾الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ ﴿٣﴾ مٰلِكِ يَومِ الدّينِ ﴿٤﴾ إِيّاكَ نَعبُدُ وَإِيّاكَ نَستَعينُ ﴿٥﴾ اهدِنَا الصِّرٰطَ المُستَقيمَ ﴿٦﴾ صِرٰطَ الَّذينَ أَنعَمتَ عَلَيهِم غَيرِ المَغضوبِ عَلَيهِم وَلَا الضّالّينَ ﴿
alunan bacaan ' ummul kitab ' yg sering di alunkan oleh setiap gerakan bibir setiap insan di pentas dunia..
Ya Allah... alunan kalimah Mu juga sering mengiringi pemergian hambaMu yang meninggalkan pentas ini buat selamanya...
entah mengapa haty ni begitu tersentuh ketika melafazan kalimah Mu buat insan yg pergi untuk mengadapMu.. walaupun diri ini tidak pernah mengenali saudara seagama ku itu..
tapi..
kata2 yang di terbitkan oleh sahabat/iah perjuangan cukup memcorakkan diri kamu di mata aqu..
 
mutiara kaca yang jatuh tanpa dipaksa  buat aqu terfikir.. ' mati tak mengenal usia.. mati tak mengenal pangkat atau harta'..
 
Ya Allah..
tempatkan lah dia di tempat orang2 beriman.. Lapangkanlah kuburnya , cucurilah rahmat ke atas rohnya , tempatkan rohnya dikalangan orang2 yang Engkau kasihi dan dikalangan orang2 yang soleh....
 
 Ya Allah...

Sejahterakan kehidupan nya di dalam Alam Barzakh.Jadikan kuburnya dari taman2 Syurga Firdaus Mu.Engkau bangkitkannya di dalam akhirat sebagai mukmin yang Engkau Redhai.Tempatkannya di bawah lindungan ArsahMu di Padang Masyar.Beratkan timbangannya dengan amal ibadah dan amal kebajikannya di dunia..Hulurkan amalan catatnya dari sebelah kanan.Mudahkannya melintas titian siratMU sepantas kilat..

Ya Allah....Ampunilah sahabatku . . Kasihanilah sahabatku..Maaflah sahabatku
Engkau tempatlah sahabatku dah kami semua di dalam Syurgamu tanpa Hisab...

Semoga Rohnya Ditempatkan Dikalangan Orang2 Yang Soleh dan Beriman . . . Amin Yarabbalalamin..
 
 
 
 
 
 


Thursday, 24 January 2013

JOM TEXT KAT KOTAK JERIT

 


Alhamdulillah... 'belog' saya dah berubah wajah... 
huhuhu
em pada mulanya juz nak edit sikit2... tapi bila dah edit yang nih.. yang uh pown asa macam nak ubah...last2 edit suma.. huhu

em entry sya kali nih juz nak gtaw cara nak gna shoutbox kat sidebar uh..
law nak sumbang pendapat or nak chitchat papa
boley la ekot cara niih..

klik kat 'sahabat'
|
|
tukar nama kepada nama anda
|
|
taip 'e-mail' anda
|
|
klik 'OK'
|
|
akan kuar ruang 'say something'
|
|
'ketuk keybord' anda untuk cadangan or papa jew
|
|
( kalau nak buh smileys.. klik jew kat 'smiley' kat side atas shoutbox uh )
|
|
dah ciap text korang... klik la 'SHOUT'
|
|
tunggu jap... haaa kan dah kuaq text korang..
hope korang text la coment korang yew.. n arap sangat korang enjoy ngan belog nih
k la.. sy nak g kuar makan.. maklumla.. skunk nih cuti..<< x balik kg..
so, kna la kuaq cr makan sendiri... daaa.. 
wassalam ( ^_^ )

~ SALAM MAULIDUR RASUL ~

 
اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى سيّدنامُحَمَّدٍ وَ عَلَى آلِ سيّدنا مُحَمَّ
Esok seluruh umat Islam akan berselawat keatas Junjungan Besar, Rasulullah SAW atau kita lebih familiar dengan 'MAULIDUR RASUL'.. x pown org utara kata 'MA'ULUD NABI'
 (rasanya suma tempat ada sebut)
marilah sama2 kita mengingati Baginda dengan Berselawat kepadaNya.. 
صَلَّى اللهُ عَلَى مُحَمَّد
صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ
صَلَّى اللهُ عَلَى مُحَمَّد
صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ

يَا نَبِيْ سَلاَمٌ عَلَيْكَ
يَا رَسُوْل سَلاَمٌ عَلَيْكَ
يَا حَبِيْبُ سَلاَمٌ عَلَيْكَ
صَلَوَاتُ الله عَلَيْكَ

أَشْرَقَ الْبَدْرُ عَلَيْنَا
فَاخْتَفَتْ مِنْهُ الْبُدُوْرُ
مِثْلَ حُسْنِكَ مَا رَأَيْنَا
قَطُّ يَا وَجْهَ السُّرُوْرِ

أَنْتَ شَمْسٌ أَنْتَ بَدْرٌ
أَنْتَ نُوْرٌ فَوْقَ نُوْرٍ
أَنْتَ إِكْسِيْرٌ وَغَالِي
أَنْتَ مِصْبَاحُ الصُّدُوْرِ

يَا حَبِيْبِيْ يَا مُحَمَّد
يَا عَرُوْسَ الْخَافِقَيْنِ
يَا مُؤَيَّدُ يَا مُمَجَّدُ
يَا إِمَامَ الْقِبْلَتَيْنِ


مَنْ رَأَى وَجْهَكَ يَسْعَد
يَا كَرِيْمَ الْوَالِدَيْنِ
حَوْضُكَ الصَّافِى الْمُبَرَّد
وِرْدُنَا يَوْمَ النُّشُوْرِ

مَا رَأَيْنَا الْعِيْسَ حَنَّتْ
بِالسُّرَى إِلاَّ إِلَيْكَ
وَالْغَمَامَةْ قَدْ اَظَلَّتْ
وَالْمَلاَ صَلُّوْا عَلَيْكَ

عَالِمُ السِّرِّ وَأَخْفَى
مُسْتَجِيْبُ الدَّعَوَاتِ
رَبِّ إرْحَمْنَا جَمِيْعًا
بِجَمِيْعِ الصَّالِحَاتِ

وَصَلاَةُ الله عَلَى أَحْمَد
عَدَّ تَحْرِيْرِ السُّطُوْرِ
أَحْمَدُ الْهَادِي مُحَمَّد 
 صَاحِبُ الْوَجْهِ الْمُنِيْرِ 

صَلَّى اللهُ عَلَى مُحَمَّد
صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ
صَلَّى اللهُ عَلَى مُحَمَّد
صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ

Monday, 24 September 2012

nothing to say


Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Maaf jika ku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah