Sunday, 27 January 2013

PERGI TAK KEMBALI

 
 
  بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ ﴿١﴾ الحَمدُ لِلَّهِ رَبِّ العٰلَمينَ ﴿٢﴾الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ ﴿٣﴾ مٰلِكِ يَومِ الدّينِ ﴿٤﴾ إِيّاكَ نَعبُدُ وَإِيّاكَ نَستَعينُ ﴿٥﴾ اهدِنَا الصِّرٰطَ المُستَقيمَ ﴿٦﴾ صِرٰطَ الَّذينَ أَنعَمتَ عَلَيهِم غَيرِ المَغضوبِ عَلَيهِم وَلَا الضّالّينَ ﴿
alunan bacaan ' ummul kitab ' yg sering di alunkan oleh setiap gerakan bibir setiap insan di pentas dunia..
Ya Allah... alunan kalimah Mu juga sering mengiringi pemergian hambaMu yang meninggalkan pentas ini buat selamanya...
entah mengapa haty ni begitu tersentuh ketika melafazan kalimah Mu buat insan yg pergi untuk mengadapMu.. walaupun diri ini tidak pernah mengenali saudara seagama ku itu..
tapi..
kata2 yang di terbitkan oleh sahabat/iah perjuangan cukup memcorakkan diri kamu di mata aqu..
 
mutiara kaca yang jatuh tanpa dipaksa  buat aqu terfikir.. ' mati tak mengenal usia.. mati tak mengenal pangkat atau harta'..
 
Ya Allah..
tempatkan lah dia di tempat orang2 beriman.. Lapangkanlah kuburnya , cucurilah rahmat ke atas rohnya , tempatkan rohnya dikalangan orang2 yang Engkau kasihi dan dikalangan orang2 yang soleh....
 
 Ya Allah...

Sejahterakan kehidupan nya di dalam Alam Barzakh.Jadikan kuburnya dari taman2 Syurga Firdaus Mu.Engkau bangkitkannya di dalam akhirat sebagai mukmin yang Engkau Redhai.Tempatkannya di bawah lindungan ArsahMu di Padang Masyar.Beratkan timbangannya dengan amal ibadah dan amal kebajikannya di dunia..Hulurkan amalan catatnya dari sebelah kanan.Mudahkannya melintas titian siratMU sepantas kilat..

Ya Allah....Ampunilah sahabatku . . Kasihanilah sahabatku..Maaflah sahabatku
Engkau tempatlah sahabatku dah kami semua di dalam Syurgamu tanpa Hisab...

Semoga Rohnya Ditempatkan Dikalangan Orang2 Yang Soleh dan Beriman . . . Amin Yarabbalalamin..
 
 
 
 
 
 


No comments:

Post a Comment